Дупничанка в Топ 10 на борците в България

Константин Соколов
05.12.2013
размер на текста:

Състезателката от Дупница Миглена Селишка намери място сред най-добрите за 2013 г. в класацията на Българската федерация по борба. През годината Миглена стана европейска шампионка за девойки от първенството в Скопие, спечели вицесветовната титла за кадетки в Зренянин (Сърбия), както и 5-то място от Европейското за кадетки, провело се в черногорския град Бар. Тези постижения отредиха на дупничанката (кат. до 44 кг) 9-ата подиция в подреждането на БФ Борба.
Миглена Селишка е едва на 17 години, като стартира спортната си кариера в родната Дупница, а в момента е състезател на столичния Левски. Неин личен треньор е Петър Касабов.
За №1 в българската борба за тази година бе обявен Иво Ангелов, който е единственият ни световен и европейски шампион за 2013-та въобще във всички олимпийските спортове у нас. Перничанинът триумфира в кат. до 60 кг в класически стил на първенството на Стария континент в Тбилиси и на световния шампионат в Будапеща.
При треньорите пък за най-добър през годината бе избран Армен Назарян - личен треньор на Иво Ангелов и селекционер на националния отбор. Под негово ръководство нашите имаха 6 участия на финалите (от 6 участника) на Евро 2013 в Грузия. Втори в класацията е Валентин Райчев, старши треньор на националите в свободния стил. Трети пък е Серафим Бързаков – наставник на Миглена Селишка в националния отбор (жени).
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети