Трима полицаи са арестувани тази нощ

DenNews.bg
05.12.2013
размер на текста:

Трима полицаи са арестувани за побой тази нощ. Това съобщи пред БНТ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, уверявайки, че „когато има неправомерни действия от страна на полицейски служители, вземаме мерки - арест и на прокурор”. На арестуваните са взети служебните униформи и пистолетите.
Лазаров уточни, че полицаите са нанесли побой на лице "заради лични отношения". Превишили са си правата по време на работа. Нападнатото лице не е в добро състояние, уточни главният секретар на полицията.
Лазаров коментира и изнесения вчера одитен доклад на Сметната палата, обхващащ финансовото управление на МВР за периода от 01.01.2010 г. до 31.05.2013 г., който беше възложен с решение на 42-то НС и от който стана ясно, че СП съставя 60 акта на зам.-министри на Цветан Цветанов.
"Аз самият съм изумен от тези резултати, които са получени вследствие на одита, който е извършен и не искам да акцентирам върху това, че служители на МВР са придобили съответните жилища, ако това е станало по съответния регламентиран ред. Притеснителното е друго – как са харчени парите на данъкоплатците и парите, които са предназначени за българската полиция. Това е за мен акцентът", заяви главният секретар. Лазаров уточни, че са взети мерки тези практики, които явно се оказват, че не са най-добрите, да се отстранят. Не ми е известно как се дават ведомствени жилища. Не ми е известно откакто министър Цветлин Йовчев е вътрешен министър да са давани ведомствени жилища, заяви комисарят.
Ако някой смята, че може да осъществява "чадър" значи е сбъркал времето, мястото и събитията. Нормативната база и организация на работата в МВР в момента не дават такива възможности, категоричен е Светлозар Лазаров.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети