Екшън в Кочериновско: Двама засякоха буса на фермер от засада, стрелят с пистолет по него

DenNews.bg
04.12.2013
размер на текста:

Двама нападатели засекли микробус и открили стрелба по него на пътя между селата Цървище и Драгодан, община Кочериново, рано тази сутрин. 40-годишен фермер от района, пътувал с микробус от Цървище към Драгодан, е засечен от автомобил и принуден да спре. В момента, в който той спрял на пътя от тъмната кола изскочили двама въоръжени мъже с камуфлажни дрехи. С крясъци „Слизай! Ще те убием” те започват да стрелят по микробуса. Въпреки шока мъжът успява отново да потегли и да избяга от мястото. С висока скорост той продължава да се движи към село Драгодан, но преди селото разбира, че едната гума на буса е уцелена от куршум и не може да продължи. Фермерът изскача от буса, оставя го на пътя и се скрива в гората. Само след минути по пътя минава друг мъж с микробус. Познал в него приятел, фермерът изскача на пътя с викове за помощ и двамата отиват в Драгодан, от където извикали полиция.
На мястото на стрелбата са открити четири гилзи, а в микробуса е намерен патрон, който пробил задната броня.
За щастие фермерът не е пострадал. Случаят обаче уплаши не само него, но и жителите на селата оттатък река Струма.
Най-притеснени са хората, чиито деца пътуват всяка сутрин за училище. „Това можеше да е всеки от нас. Можеше да има дете в микробуса. Децата са уплашени, ние сме притеснени. Този път е опасен и без подобни случки, но днес децата не спират да плачат. Как ще отидат утре на училище, като това се е случило минути преди надолу да тръгнат жени и деца”, питат се местни и не могат да скрият притеснението си.
Вече обмислят да пътуват на групи. Казват, че няма да спират дори да видят и закъсала на пътя кола.
„Лошото е, че нападателите са били подготвени. На мястото, където са засекли микробуса няма как да се избегне спряла кола. Или трябва да се хвърлиш в дерето, или трябва да минеш през колата”, казват те.
От полицията потвърдиха за инцидента. Работи се за изясняване на случая, вече има насоки за самоличността на извършителите. Има няколко версии, според едната може да се касае за разпра между познати.
По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети