Човекът на Лупи май си вярва: Изчистихме 20 млн. от дълговете на ЦСКА

DenNews.bg
03.12.2013
размер на текста:

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров хвърли бомба по време на днешната си пресконференция. Дясната ръка на Александър Томов заяви, че откакто той и Лупи са поели клуба, са изчистили 20 милиона лева дългове. Тодоров обаче пропусна една важна подробност, а именно - да назове как точно се е случило това, отбелязва Спортал.
"Кампанията спрямо ЦСКА се усили в последните дни. Тя дойде от бивши служители и някои медии, които гонят интерес. Ние поехме клуба със задължения над 35 милиона, в момента след къртовски труд са между 15-16 милиона. Клубът бе на един ден от закриване. Естествено, че ЦСКА се нуждае от пари, това не е новина. В момента срещу ЦСКА има 45 вътрешни дела, като почти всички са наследени", обясни Александър Тодоров и продължи: "Не може един бивш юрист да обикаля всички служители, които са освободени от ЦСКА и да ги кара да завеждат дела, като разбира се той ги представлява. Това не е етично, все пак той си е вадил хляба на "Армията". От ден на ден се убеждавам, че съм взел правилното решение да освободя Радостин Василев. Аз съм му дал път, а той говори глупости по мой адрес. Именно с негово участие клубът вървеше към фалит. В момента събираме доказателствен материал за източването на клуба именно от тези хора".
Шефът на "червените" допълни и че Александър Чакмаков няма финансовите възможности да издържа ЦСКА. "За да спрат спекулациите, ще кажа, че Александър Чакмаков нееднократно ми е декларирал, че няма пари за издръжата на клуба. Изграждането на всички терени за ДЮШ струват колкото издръжката на клуба за два месеца. Ако някой има възможност и желание, да дойде и да вземе ЦСКА, но май такъв няма", завърши босът.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети