Цветан Соколов: В Италия всички научиха името Марек

Константин Соколов
21.12.2013
размер на текста:

- Цецо, след толкова успехи зад граница как се чувстваш тук на родна земя?
- Наистина съм много щастлив. За мен беше изключително преживяване да бъда тук и да видя хората в Дупница и всички мои познати. Чувствам се много добре, защото не всеки път имам възможност да идвам на церемонията за Спортист на годината. За това е много приятно чувството да дойда и да се видя с всички мои приятели и познати в Дупница.
- В Дупница има много деца, които искат да приличат на теб и да постигнат твоите успехи. Как ще ги окуражиш?
- Искам да им кажа да вярват в себе си и да продължават да гонят това, което искат да направят. Да следват мечтите си, защото с много работа много неща се постигат. Не стига само талантът. Един талант без работа не постига нищо.
- Мнението ти за родния ти отбор Марек Юнион-Ивкони, който тази година спечели дубъл – титла и Купа на България?


- Поздравих ръководството за успехите, радвам се за тях. Малко ми е гадно обаче, че докато бях тук не успяхме да спечелим нищо. Но сега се радвам за тима и за президента Ивайло Константинов, защото той наистина полага много грижи за този клуб – всички играчи да се чувстват добре и да имат условия за работа. Поздравявам всички момчета и им пожелавам още много купи.
- В Италия как гледат на участието на Марек Юнион-Ивкони в Шампионската лига? Дупничани срещнаха 2 пъти Пиаченца и въпреки 2-те загуби се представиха добре.
- Първоначално Марек не го споменаваха. Поне първата година като бях там никой не знаеше името Марек. Сега вече всички в Италия започнаха да говорят за Марек, което ми направи голямо впечатление. Преди никой нищо не казваше за Марек и питаха „ама какви са тези?”. Но сега виждат, че наистина този отбор има потенциал и се радват, че се залага на много млади играчи. Няма много чужденци, а гледат да развиват местни кадри и млади състезатели, което прави добро впечатление.
- Какво не достига на Марек Юнион-Ивкони да постигне по-високи успехи в евротурнирите?
- Всички отбори в Шампионската лига са с много голям опит и всичките им волейболисти да играли на високо ниво. Докато в Марек всички са млади и тепърва трупат опит. Аз гледах два мача на Марек Юнион-Ивкони и мисля, че се развиват в правилната посока. Видях добър отбор и колектив. Във волейбола ако няма колектив, нищо няма да се случи.
 

Супер звездата на световния волейбол Цветан Соколов се върна в родна Дупница за да уважи церемонията по награждаване на Спортист на годината. Цецо раздаде няколко специални приза и обра овациите на гостите в препълнената зала. Диагоналът на италианския шампион Тренто разказа как се чувства отново в Дупница и изказа мнението си за отбора на Марек Юнион-Ивкони.

Последни интервюта

Етикети