С молби и три поредни гласувания в ОбС Сашо Иванов и Чучуганов наложиха своето

DenNews.bg
02.12.2013
размер на текста:

С караници, оспорвани дебати и процедурни хватки бе белязана сесията на местния парламент в Сапарева баня в края на миналата седмица.
Непреодолими различия предизвика докладната за даряване на 12 декара общински имот на манастира „Св. Стефан” за „нужди” на църковното настоятелство, което бе представлявано от Йордан Гольов – настоятел със спорна репутация. Липсата на информация и непълните документи предизвикаха опозицията да иска информация и изнерви до краен предел кмета Сашо Иванов и председателя на ОбС Петър Чучуганов, които призоваха имота да бъде дарен, тъй като ставало дума за църквата, а така ще се спестят съдебни дела и загуба на време. Молбите на двамата срещнаха първоначално железен отпор – при необходими 10 гласа „за” при първото гласуване съветниците от ГЕРБ Марта Желязкова и Любен Кръстев се въздържаха и по този начин отхвърлиха докладната. Последва истински порой от увещания и второ гласуване, при което се получи същия резултат. Едва при третото гласуване Марта Желязкова вдигна ръка „за” и осигури нужния глас за приемане на дарението. Желязкова обаче направи препоръки към администрацията да прецизира документите и да бъде по-подготвена при подобни предложения занапред.
Развоя на сесията бе основна тема за коментари в курортната община. Един от местните опозиционери Росен Тимчев коментира ситуацията пред медиите лаконично. „Няма да коментирам безумните глупости, които вкарват в Общинския съвет без нужната документация и обосновка! Колегите е трябвало да напуснат и изобщо да не участват в такъв цирк, 3 пъти да се прегласува докато стане тяхното, смешна и срамна ситуация за управляващите”, каза той. Негативна реакция имаше и гражданското сдружение „За промяна в Сапарева баня” откъдето обещаха изявление за случващото се в близките дни.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети