Сашо Иванов вбеси съветници от всички цветове, предлага свой бизнесмен за лице на общината в мегапроект

DenNews.bg
18.12.2013
размер на текста:

Кметът на Сапарева баня Сашо Иванов за първи път срещна ожесточена съпротива от съветници от всички цветове и дори от такива, които обичайно вдигат ръка в мълчание.
Повод за сблъска на вчерашната сесия на Общински съвет стана внесеното от кмета предложение за избирането на близкия до него бизнесмен Лазар Маргин за представител на града в Асоциация „Дестинация Рила”, чиято цел е изграждане на туристическия мегапроекта между Самоков и Сапарева баня. Дали заради натиска от вбесени граждани, които излязоха с остра декларация срещу управниците или поради липсата на обсъждане по това предложение и едноличното решение на Иванов той, както никога досега, предизвика остра реакция в ОбС.
Според Марта Желязкова от ГЕРБ Иванов имал неуважително отношение към съветниците и ги карал да гласуват вече решени от него неща без да ги обсъжда с тях и да дава възможност за други предложения. В атаките срещу кметското предложение се включиха и други колеги на Желязкова, включително съветниците от БСП, които обикновено гласуват твърдо за предложенията на кметската управа. Въпреки опитите на градоначалника да наложи предложението си с молби, както решението за общинския имот от 12 декара, който бе дарен на църквата на миналата сесия, този път съветниците отрязаха кмета и със 7 на 5 гласа отхвърлиха предложението му.
След заседанието на ОбС, съветници се заканиха, че кметската управа тепърва ще среща отпор от тях всеки път, когато се опитва да налага решения на местния парламент. Изненадващото гласуване на съветниците срещна силна подкрепа сред жителите на Сапарева баня и беше подкрепено от все по-нарастващата гражданска група „За Промяна”, в която участват и общински съветници.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети