Гражданско сдружение се закани на кмета и съветниците в Сапарева баня с блокади

DenNews.bg
17.12.2013
размер на текста:

Гражданско сдружение „За промяна” в Сапарева баня, което се роди като интернет група, смути предпразничното настроение на кмета на Сапарева баня Сашо Иванов с остра декларация.
Документът, осъждащ безхаберието на местната власт, е внесен в деловодството на кметската администрация вчера. DenNews.bg публикува декларацията без съкращения и редакция.
От сдружението категорично заявяват, че снемат доверието си от управляващите и осъждат остро взетото на последната сесия на местния парламент решение за прехвърляне на 12 декара общинска земя на църквата.
В декларацията за пореден път се изтъква проблемът с паркинга на началната станция на лифта и смешните приходи, които влизат в общинската хазна. (Припомнете си как сдружението заяви присъствието в обществения живот ТУК)
Ето пълния текст на декларацията:

Д Е К Л А Р А Ц И Я

До: Кмета на Община Сапарева баня инж. С. Иванов
Общинските съветници на ОбС Сапарева баня


Уважаеми госпожи и господа,

Като жители на Община Сапарева баня декларираме възмущението си от Вашето безхаберие и наглост да управлявате града ни непрозрачно, безотговорно и без да приемате волята на избирателите, избрали Ви временно като управляващи. Загубили сте доверието на мнозинството от жителите на Община Сапарева баня, което личи от подкрепящите гражданско сдружение „За промяна” над 400 души от Сапарева баня, Овчарци, Ресилово и Сапарево, за нас е дошло време за промяна!
Осъждаме остро последните решения взети на сесия на Общински съвет за даване без ясни мотиви и документи на 12 декара общинска земя, като използвахте нагло вярата на хората като предлог за безумното Ви гласуване! В същото време срамно мълчите вече години наред за ограбването на Община Сапарева баня чрез уж общинския паркинг при лифта, където се отчитат смешни суми, докато реалните някои лица прибират в джоба си на гърба на цялата община и пред очите на всички ни! Ако не предприемете действия за монтиране на камери, бариера и проверка на цялостната дейност, както и на законността на т.нар. паркинг ще приемем, че сте част от престъпната група, която ползва града ни за да си пълни джоба.
Считайте, че с тази декларация снемаме доверието си от всеки, който подкрепя с гласа си подобни далавери и грабежи, очакваме Вашите отговори и действия и ще следим за тях. Гражданско сдружение „ За Промяна” си запазва правото на активни протестни действия, включително блокада на Община Сапарева баня и гражданско неподчинение занапред.


УС на Сдружение „За Промяна на Сапарева баня”
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети