Съдят момиче за секс тормоз, целунало полицай на протест

DenNews.bg
16.12.2013
размер на текста:

Италианска студентка беше обвинена за сексуален тормоз, тъй като целунала полицай по време на протест. Случката се разиграла по време на демонстрация срещу изграждането на високоскоростна жп отсечка в Северна Италия, като интересното е, че момичето целунало не самия полицай, а каската му. Снимка на въпросната целувка бързо се разпространила в интернет и се превърнала в символ на мирните протести в страната, пише "Стандарт". Полицейският синдикат в Италия пък завел дело за сексуално насилие и обида на официално лице.
„А ако полицаят я беше целунал, щеше да избухне Трета световна война. Или какво ако я беше подхванал? Така че ако тя се отнася така към човек на служба, това трябва ли да бъде толерирано", коментира председателят на синдиката Франко Мачари. „Целувката е нещо хубаво, но в този контекст означава неуважение", допълни той.
Според показанията след целувката студентката Нина де Шифре си облизала пръстите и си докоснала устните. От своя страна самият полицай коментира, че когато е с униформа, представлява институциите и е задължен да не реагира на провокации.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети