Дупница чака министри и депутати за официалното откриване на Центъра за настаняване от семеен тип

DenNews.bg
16.12.2013
размер на текста:

Снимка: Архив

Министри и депутати са официално поканени да присъстват на откриването на Центъра за настаняване от семеен тип в Дупница, което е насрочено за утре (17 декемрви) в Дупница.
Покани са отправени до министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов, заместника му Лазар Лазаров, министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, председателя на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева, областния управител Иван Каракашки, началника на регионален отдел “Югозападен регион” към “Програмиране на регионалното развитие” Илиана Георгиева, депутатите от Кюстендилски регион, както и други официални лица.
Центърът за настаняване от семеен тип бе изграден със 100% безвъзмездно финансиране от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет, като отпуснатите по Оперативна програма “Регионално развитие” средствата са в размер на 815 375 лв.
Продължителността на проекта е 24 месеца. Капацитетът на ЦНСТ предвижда в него да бъдат отглеждани 12 постоянно живеещи деца плюс две за настаняване по спешност. Избраният терен е в района на бившите казарми, с излаз към улиците “Велико Търново” и “22 март”. Приоритетни за настаняване в дома ще са децата с увреждания, настанени в домовете за деца с умствени и физически увреждания и децата с увреждания над 3 години, настанени в домовете за медико-социални грижи. Изборът на тази целева група се определя от обстоятелството, че те са най-уязвими и са в най-висока степен на социална изолация.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети