Марек Юнион-Ивкони: Играхме като за последно срещу АЦХ

DenNews.bg
13.12.2013
размер на текста:

В щаба на Марек Юнион-Ивкони бяха наистина доволни от представянето си и победата с 3:0 над АЦХ Любляна в Шампионската лига. Това бе първи успех за родния първенец в тазгодишното издание на най-силния клубен турнир след 4-те поредни загуби.
След двубоя посрещачът Златан Йорданов обясни как той и съотборниците му са изковали победата. “Това ни беше последен мач у дома и решихме да покажем какво можем. Рискувахме, нямаше какво да губим повече. От това по-назад нямаше накъде. Играхме като отбор и показахме, че можем. Ние и срещу другите тимове показахме, че можем, но не успявахме да задържим концентрацията си за дълго време”, обясни Йорданов. Това бе един от последните мачове на волейболиста с екипа на Марек. След Нова година Златан Йорданов ще продължи кариерата си във френския Сен Назер, където се състезава друг българин – Стойко Ненчев.
Капитанът на дупничани Гьорги Гьоргиев пък също отбеляза, че първият гейм се е оказал решаващ за успеха над АЦХ. “Досега ни беше трудно и ни трябваше един гейм, за да се отпушим. В предишните мачове не успяхме да спечелим първия гейм. Играехме винаги геймове на разлика, но нямахме и късмет да спечелим някой от тях, за да можем да се отпуснем. Сега първия гейм си го взехме и веднага тръгна влакът. Във Франция пак ще се представим добре. В българското първенство показваме, че сме комплексен отбор и бием всичко наред, но в Шампионската лига ни е малко трудно”, отчете македонецът.
Треньорът Найден Найденов пък стигна по-далеч, като каза, че тимът му е можел да бъде и по-убедителен в третата част на мача. “Третият гейм можеше да свърши много по-убедително. Водехме с 21:17 и пак допуснахме грешки, които можеха да ни костват гейма. Разбира се, много съм щастлив от тази победа, но просто се ядосах на това, че пак влязохме в една серия... Хубавото накрая е, че успяхме във важния момент да си затворим гейма, което показва, че има израстване. В предишни мачове, например срещу италианския Копра Елиор (Пиаченца) или този в Словения, ние си изпускахме нашите геймове и оттам се получаваше спад. Когато загубиш един спечелен гейм, нещата малко се променят. Хубаво е, че сега успяхме да спечелим първия гейм. Оттам вече самочувствието ни и самата игра вече беше това, което трябваше да бъде”, коментира Найденов.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети