Село Делян заложник на находчиви крадци, стои на тъмно и студено заради бизнес с гориво

DenNews.bg
13.12.2013
размер на текста:

Дупнишкото село Делян е точен пример за реалната тежина на последствията на инче промъкващата се по пантофи и в няколко думи информация за поредна кражба в полицейския бюлетин. Просто защото изречението „извършена кражба от неизвестен извършител” държи селото за заложник -на тъмно и студено.
Последната кражба на масло от трафопост в селото бе регистрирана само преди няколко дни. Последна, но не единствен. Вече десетки пъти селото или части от него остават без ток за цели денонощия, заради източването на трансформаторно масло, което моментално води до прекъсване на електричеството.
За да работи трфопостът в селото се зарежда с около 300-400 литра масло. И всичко би било наред, ако крадците не бяха открили, че маслото всъщност може да се използва като гориво, по-специално за селскостопанска техника. Схемата за източване на гориво явно работи безотказно за облагодетелстване на крадците, щом практиката не само не замира, а напротив-посегателствата зачестяват. За сметка, разбира се, на хората в селото.
При последната кражба от трафопоста половината от селото е оставено на тъмно и студено точно за 21 часа.
„Може да не е най-студената зима в историята на човечеството, но все пак е студено. За час да останеш без ток е неприятно, а представете си какво е да си без електричество почти цяло денонощие и то не за първи път, а както върви най-вероятно не е и последен”, негодувт с право в селото.
А повод за негодувание има и защото крадците все остават неизвестни и ненаказани. „Не може да са случайни хора, няма как да е. Намерили са си къде и на кого да продават маслото за гориво и печелят. Щом не ги хващат... не са случайни хора”, сигурни са в Делян.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети