Чимев отпусна стипендии за ученици с постижения в спорта

DenNews.bg
11.12.2013
размер на текста:

Кметът на Дупница Методи Чимев отпусна едногодишни стипендии за четирима ученици с постижения в спорта.
Предложението за финансова подкрепа за младите таланти е на експертно-консултативната комисия.
Стипендии в размер на 135 лв. месечно за една година ще получават: 6-класникът Радослав Михалков, 10-класникът Даниел Давидков, 6-класничката Цветелина Цветкова и 7-класникът Митко Джорджев.
Радослав е възпитаник на ОУ „Неофит Рилски”. Той се класира на второ място на старта по лека атлетика – 100 м., момчета, възрастова група 5-7 клас, на Ученическите игри от Националния спортен календар на МОН - финали 2012/2013 год., проведени през месец юни т.г. в Сливен.
Даниел е ученик в Гимназия „Христо Ботев”. Класира се на второ място индивидуално по тенис на маса, юноши, възрастова група 8-10 клас, на Ученическите игри от Националния спортен календар на МОН - финали 2012/2013 год., проведени през месец май т.г. в Пловдив.
Цветелина е ученичка в СОУ „Св. Паисий Хилендарски”. Класира се на трето място – индивидуално по бадминтон момичета, възрастова група 5 – 7 клас, на Ученическите игри от Националния спортен календар на МОН - финали 2012/2013, проведени през юни във Велико Търново.
Митко е възпитаник на ОУ „Неофит Рилски”. Класира се на второ място индивидуално по лека атлетика – 400 м., момчета, възрастова група 5-7 клас и на второ място индивидуално по лека атлетика – скок дължина, момчета, възрастова група 5-7 клас, на Ученическите игри от Националния спортен календар на МОН - финали 2012/2013 год., проведени през месец юни в Сливен.
Стипендии за стимулиране на деца с изявени дарби се отпускат на ученици, класирани индивидуално на първо, второ или трето място на национален или международен конкурс, олимпиада или състезание, включени в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби през текущата календарна година, която се приема ежегодно с Решение на Министерски съвет.


 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети