Шефът на ВиК-Дупница очаква по-голяма печалба за 2013 г. от предходната година

DenNews.bg
11.12.2013
размер на текста:

Управителят на ВиК-Дупница Илия Илиев очаква финансовата година за дружеството да приключи на печалба. „Не много повече от миналата година, когато приключихме с печалба от 28 000 лв., но ще сме на печалба”, коментира Илиев.
Конкретните цифри ще са ясни до седмици, но прогнозите са оптимистични.
„Още повече тази година направихме и не малко вложения. Изградихме и подновихме водопроводна мрежа в Дупница и няколко села, която инвестициите са за наша сметка. Ще продължим така и през следващата година”, каза за DenNews.bg още Илиев, а за пример за обновена ВиК мрежа посочи улиците „Влахина планина”, „Ал. Стамболийски”, „Йерусалим”.
За добрите показатели и печалбата на дружеството помага и строгата политика спрямо некоректните абонати, която Илиев поде още с поемането на поста.
Писма за стари задължения може да развалят предпразничното настроение на мнозина дупничани, тъй като в момента от дружеството изпращат на абонатите информация за това. Към длъжниците с по-големи или стари суми писмата съдържат и предупреждение, че ако не внесат задълженията си или не сключат споразумения за разсрочено погасяване ще бъдат предадени на съдия-изпълнител.
Във връзка със зимния период Илия Илиев предупреди абонатите да обърнат сериозно внимание на зазимяването на тръбите и водомерите си, ако те са външни и има опасност от спукването им.
„Това води до загуба на вода, но и до ненужни главоболия за абонатите. Най-добре е водомерите да бъдат изолирани със стиропор”, поясни Илиев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети