Последен напън за Марек Юнион-Ивкони да се запише в Шампионската лига

Константин Соколов
11.12.2013
размер на текста:

Българският волейболен първенец Марек Юнион-Ивкони е пред най-важния си мач от Шампионската лига. Утре (четвъртък) от 17 часа дупничани приемат словенския АЦХ Любляна в “Арена Самоков” в реално последен опит да изтрият нулите в класирането в група А на турнира. След 4 изиграни кръга Марек е на последно място в класирането с 0 точки и геймова разлика 0:12. Всъщност Марек Юнион-Ивкони има да играе и още един мач – гостуване във Франция на Тур на 18 декември, но в зала “Робер Гренон” дупничани едва ли ще имат шанс срещу домакините.
Утрешният противник АЦХ Любляна е далеч по-преодолим и се явява най-удобния шанс волейболистите на Найден Найденов да се “запишат” в тазгодишното издание на Шампионската лига.
В миналия кръг от вътрешното първенство срещу Славия Найденов даде почивка на основните си състезатели, за да са свежи и напълно готови за двубоя за престиж в най-силния клубен турнир в Европа. Дупничани победиха безпроблемно “белите” с 3:0 и са пределно мотивирани за сблъсъка с АЦХ Любляна. Словенският тим е 3-ти в класирането с актив от 4 точки след 1 победа (срещу Марек) и 3 загуби. Първи рефер ще бъде кипърецът Папагеоргиу, а втори Николай Книжников от Русия.
Ръководството на Марек Юнион-Ивкони организира превоз за феновете до Самоков за утрешния мач. Автобусите тръгват от 15 ч до 15.30 часа от Спортната зала в Дупница. Билетът за срещата е 3 лева.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети