Арестуваният за убийството в Дупница е бивш затворник, клането се разиграло на помен

DenNews.bg
11.12.2013
размер на текста:

Арестуваният за жестокото клане в Дупница, за което ви информирахме снощи, е бивш затворник с богато криминално досие. 50-годишният Атанас Атанасов бе арестуван с окървавен нож минути след като е заклал приятеля си Георги Мицов. Кървавата трагедия се разиграла на помен за 40-дни от смъртта на бащата на домакина на компанията –Йордан Василев.
Тримата се събират на по чашка да почетат паметта на починалия, но след солидна употреба на алкохол избухва скандал. Основен заподозрян е Атанас Атанасов от бобовдолското село Голем Върбовник, който е излежал присъда за убийство, а в досието му има престъпления от кражби, през хулиганство до побоища.
Жертвата е от дупнишкото село Бистрица. Приживе бил кротък, познат е в селото с това, че след като останал без работа преди години искал пари и храна на заем.
Тримата са били приятели, събрани покрай клошарския си начин на живот, често се движили заедно.
Снощи освен 51-годишният Атанасов за 24 часа е арестуван и собственикът на апартамента на улица „Хан Крум” срещу старата автогара в Дупница, където се разиграла трагедията-40-годишният Йордан Василев.
Сигналът в полицията в Дупница е постъпил малко преди 18.30 часа вчера. Пристигналият на мястото екип на Спешен център само констатирал смъртта на Мицов.
Работата по случая продължава РУП Дупница, започнато е досъдебно производство.
Очаква се днес Окръжна прокуратура да поиска налагане на постоянна мярка за задържане на заподозряния за убийството.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети