До дни ще бъде решен казусът със запора върху парите на община Дупница

DenNews.bg
10.12.2013
размер на текста:

След първоначалната остра реакция срещу наложения върху сметка на община Дупница запор, днешният ден се оказа по-мъдър за кмета Методи Чимев.
Преспал една нощ след новината, че по искане на фирма „Флорс” е блокирана приходната сметка на общината, много по-спокоен днес, кметът обясни, че към момента решението на съда не е довело до проблем, а решението на казуса ще отнеме няколко дни.
„Общината ще се справи. Няма да има кой знае какви последствия, важното е, че заплатите на служителите бяха изплатени. Софийска адвокатска кантора, която представляваше община Дупница, си е свършила работата. Юридическият екип на общината също е направил каквото е необходимо”, обясни на пресконференция градоначалникът.
Както писахме, общината е внесла жалба срещу решението за налагане на запор до Висшия касационен съд, но жалбата не спира изпълнението на постановлението на Софийски апелативен съд.
„Изходът е договорка с частния съдия изпълнител за вариант за разплащане на въпросната сума и отблокиране на сметка. Имаше предложен погасителен план към фирмата, но той не бе приет от тяхна страна”, посочи още Чимев.
Запорното съобщение от фирма „Флорс” е за сумата от 423 955 лева плюс тарифи за разноски и такси, като крайната цифра е 437 992 лева.
„В конкретния казус имаше предявен финансов иск за горе-долу същата сума преди време. Но този иск не беше подплатен с никакъв финансов документ. Фирмата има сключен 4-годишен договор с общината след спечелена поръчка през 2008 г. Предметът на дейност е поддържане на зелени площи. В договора е фиксирана годишна сума от порядъка на 438 000.
В полето на МОЛ липсва подпис и печат. В случая аз съм страна, която към момента е некоректно потърпевша. Това е безумен казус”, посочи още Чимев.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети