Четири училища и общинската болница в Дупница следващи в списъка за газификация

DenNews.bg
10.12.2013
размер на текста:

Четири училища - ОУ “Климент Охридски”, Гимназия “Христо Ботев”, СОУ “Паисий Хилендарски” и ОУ “Кирил и Методий”, както и детска ясла “Пролет” имат шанс да преминат на отопление на газ още през следващата зима. Това е констатирала съвместна комисия между община Дупница и газифициращата фирма. Проверката е направена във всички общински сгради с цел да се провери готовността им за включване към газопреносната мрежа.
Амбицията на кмета Методи Чимев е всички учебни и детски заведения в града да преминат на газово отопление в рамките на максимум три години.
“Започнахме още от тази зима да мислим за следващата. Надявам се да успеем поне в още 4-5 училища и детски заведения догодина да пуснем отопление на газ. Затова започваме по-рано работа в тази насока, за да сме наясно с необходимите разходи за това”, обясни Чимев.
Комисията е огледала и подстъпите за отопление до ОУ “Евлоги Георгиев”, детска градина “Слънце”, 4-а детска, 11-а детска и ОУ “Нефит Рилски”, като за тях се чака становище за необходимите разходи. Проверка е направена и за газификацията на общинската болница и възможностите за газифициране на двете сгради –бившите Военна и Транспортна болница. За тях все още се изготвя количествено-стойностна сметка, както и прогноза за срока на изпълнение.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети