Забраната за тютюнопушенето пада до Нова година

DenNews.bg
01.12.2013
размер на текста:

БСП ще се опита да върне пушенето на закрито до Нова година. Очаква се депутатите да гласуват промени в Закона за здравето, които предвиждат цигареното вето в заведенията да отпадне. Идеята е в кафенета и ресторанти да има зали за пушачи и непушачи, а собствениците на заведения до 70 кв.м - сами да решат дали да се пуши.
За комфорта на пушачите през зимата всяко заведение инвестира между 5000 и 50 000 лева. Отделни постройки, тенти и отоплителни уреди са само някои от вариантите, с които собствениците на кафенета и ресторанти се опитват да привлекат пушачите, съобщава Нова тв. Ресторантьорите са притеснени, че ако забраната за пушене на закрито остане, ще се повторят загубите от миналата зима.
„Особено актуален е въпросът сега, защото има минусови температури. От ежедневието аз виждам, че няма заведение, което да спазва закона. А един закон, който не се спазва, не обслужва интересите хора. В момента той изпълнява само сивия сектор - за да не ги наказват ресторантьорите намират връзки и плащат”, коментира Спас Панчев от „Коалиция за България”.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети