ЦРУ разкрило сметките на Христо Бисеров

DenNews.bg
08.11.2013
размер на текста:

ЦРУ закова Христо Бисеров. Това разкрили източници от МВР, след като стана ясно, че сигналът за финансовите престъпления на бившия вече депутат от ДПС е постъпил в ДАНС от чужда спецслужба, съобщава в."Стандарт".
$400 000 транш от швейцарска сметка на Бисеров към авоарите на доведения му син Ивайло Главинков в Македония привлякъл вниманието на агентите. След втори транш от 50 000 долара те уведомили колегите си в българското ФБР.
Обвинителите само съобщиха, че става дума за парични преводи в щатски долари и в евро от сметка в банка в европейска страна към сметка в банка на друга европейска държава. Титуляри на сметките били именно Бисеров и Главинков. След получаване на парите били извършвани срочни депозити, теглене на суми в брой, както и банкови преводи към свързани търговски дружества, регистрирани и в офшорни зони на Сейшелски острови и др.
Получих сигнал от шефа на ДАНС Владимир Писанчев и го изпратих в градска прокуратура, обясни обвинител номер 1 Сотир Цацаров. Веднага срещу Бисеров и Главинков бе образувано досъдебно производство за пране на пари и данъчни престъпления. Бившият депутат се разследва и за невярна декларация пред Сметната палата.
Малко преди съобщението на държавното обвинение парламентът гласува оставката на Бисеров, след като в неделя той обяви, че напуска парламента.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети