Марек Юнион-Ивкони не издържа на класата на Пиаченца

Константин Соколов
07.11.2013
размер на текста:

Марек Юнион-Ивкони загуби с 0:3 (15, 21, 24) като гост на италианския гранд Копра Елиор Пиаченца в двубой от група А на Шампионската лига. Дупнишките волейболисти започнаха плахо мача, след което подобриха играта си и заслужаваха да спечелят поне гейм, но класата на съперника си каза думата.
В първата част играчите на Марек бяха доста сковани от имената от другата страна на мрежата - Лусиано Де Чеко, Лука Ветори, Самуеле Папи, Денис Калиберда, Робертланди Симон, Алесандро Фей. Това позволи на домакините с лекота да затворят гейма при 25:15. Във втората част отборът на Марек, подкрепян от колоритна българска агитка, се поуспокои и започна да показва на какво е способен.

Първата техническа пауза дойде при 8:7, а след това Пиаченца увеличи при 16:12. Към края на частта дупничани се поокопитиха, но италианският тим отново демонстрира превъзходство за 25:21. В третия гейм Марек Юнион-Ивкони намери себе си и постепенно натрупа преднина – 14:11 за българите. Авансът се запазваше, благодарение на силното включване на Михаел Манджуков и добрия поглед на разпределителя Гьорги Гьоргиев. Все пак в края Копра Елиор успя да намали разликата и да притесни противника. Марек пък стигна до геймбол при 23:24, но Пиаченца запази хладнокръвие и не позволи на дупничани да спечелят заслужен гейм, затваряйки при 26:24 и 3:0.
Въпреки загубата дупнишката агитка изпрати с аплодисменти волейболистите на Марек Юнион-Ивкони и развя знамена в „Пала Банка Пиаченца”.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети