Цветанов има неплатени данъци, установи ревизия на НАП

DenNews.bg
07.11.2013
размер на текста:

Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов има неплатени данъчни задължения. Това разкрива градският прокурор на София Евгени Диков.
В НАП са приключили двете ревизии – на Цветанов и на неговите роднини. Резултатите са предадени вече на държавното обвинение. "Заключенията от ревизиите са показали, че има нарушения, но ако си плати невнесените пари, производството може да бъде само административно. Предстои наблюдаващият прокурор да реши дали да образува наказателно производство", обяснява Диков пред в. "Монитор".
Вчера Цветанов подаде заявление за отказ от имунитета си. В петък главният прокурор Сотир Цацаров поиска за трети път от НС да свали имунитета на Цветанов като народен представител, за да започне срещу него наказателно преследване. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в големи размери – около 50 000 лв. Разследването е установило, че като министър той е наредил парите да бъдат изплатени на тогавашния шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. Парите били за заплата, обезщетение за неползван отпуск, дори докато Тодоров бил в ареста, а по-късно и 20 заплати при пенсионирането му от МВР.
Предишните две снемания на имунитета на Цветанов са по разследванията за незаконното подслушване в МВР и за отказа на разрешено от съдия искане за подслушване на Орлин Тодоров. По второто разследване Цветанов вече е подсъдим, а за незаконното подслушване още се чака експертиза от Великобритания и няма внесен обвинителен акт в съда. По него Цветанов е обвинен за т. нар. допустителство по служба. Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети