Нов стадион “Страх” ще плаши съперниците в Бистрица

DenNews.bg
06.11.2013
размер на текста:

Изграждане на нов футболен терен в Бистрица започна, похали се кметът на селото Васил Бански. На новоотредения футболен терен, който ще наследи култовия стадион “Страх, днес бяха доставени част от материалите за изграждането на дренажна система.
“Миналата седмица разговаряхме за терена с кмета на Дупница Методи Чимев и той обеща пълна подкрепа в начинанието ни като осигури материали и работници от строителния отдел. Ще разчитам на помощ и от местните хора. Заради зимния сега период ще направим дренажа и поставим ограда, а през пролетта продължаваме с изграждането на съблекални и посяване на тревна настилка. Идеята ни е теренът да се ползва от детско-юношеската школа на Марек, а и от други отбори от общината. Като завършим стадиончето, от следващия сезон връщаме в Регионалната футболна група “Рила” и отбора на селото Рилски орли, коментира Бански.
Тази година в регионалната група "Рила" се подвизават два отбора от община Дупница – Ботев (Джерман) и Славия (Яхиново), на които бяха отпуснати по 2 000 лева от кмета Чимев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети