Пехливански скочи срещу пропусквателния режим в общината, като дойде на власт ще бута стената

DenNews.bg
29.11.2013
размер на текста:

Дългогодишният общински съветник от БСП Георги Пехливански скочи срещу новия пропусквателен режим в община Дупница, като го наречен „муден” и „тромав”. Обратно на партийната доктрина, която изповядва, Пехливански се закани, че ще бутне стената...когато дойде на власт. Репликата му беше насочена под формата на закана към градоначалника Методи Чимев.
Пехливански защити думите си, че новата система за пропуск на граждани и служители е неефективна, като обясни че няколко дни подред направил експеримент да чака пред вратите на общината и да наблюдава сработването на режима.
„Нещо се записва в тетрадки, после се звъни по телефони на служителите за справки, кой къде бил, а хората чакат. Една жена стоя на студеното половин час и си тръгна. Аз лично не съм видял в тези години граждани да се шляят безцелно из коридорите на сградата, а служителите могат да се контролират от шефовете на дирекции”, обясни Пехливански.
Кметът Методи Чимев не отрече, че въвеждането на новата система, която предвижда издаване на временен пропуск на всеки гражданин, влизащ в общината и чекиране на пропуските на служителите при всяко тяхно влизане и излизане, е тръгнало тромаво. Това той обясни с липсата на изграден навик и техническото време, което пропусквателната уредба изисква.
Чимев обаче е категоричен, че новата система ще проработи успешно и ще доведе до подобрение, както в обслужването на гражданите, така и за дисциплината на чиновниците.
„Това е сграда с административни функции, а не площад. Системата подсигурява сигурност и ред. Гражданите са облекчени да не обикалят и губят време от врата на врата, като обслужването им е изцяло в деловодството, а аз като работодател имам право да контролирам служителите”, обясни Чимев.
Така и Пехливански заключи, че не очаква кметът да премахне новия режим, но „като дойда на власт ще я бутна”.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети