Прокуратурата проверява Бойко и Орешарски

DenNews.bg
28.11.2013
размер на текста:

Главният прокурор Сотир Цацаров ще прецени дали да има нова проверка на смъртта на митрополит Кирил, след като отново разговаря с Варненската прокуратура.
Пред журналисти преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет Цацаров коментира, че прокуратурата работи с факти, а не със слухове. По думите му фактите са заключението от аутопсията, според което митрополит Кирил е починал от удавяне.
Главният прокурор каза, че Софийска градска прокуратура и ДАНС проверяват премиера Пламен Орешарски заради изказването му, че държавни служители могат да бъдат уволнявани, ако участват в протести. Цацаров добави, че сред като проверката приключи, прокуратурата ще се произнесе по случая. Главният прокурор потвърди информацията, че в прокуратурата има сигнал за данъчни и финансови престъпления, извършени от бившия премиер Бойко Борисов и от Цветелина Бориславова.
По сигнала се извършва проверка, по него работи и Националната агенция по приходите, посочи Цацаров. Относно разследването за незаконно подслушване срещу бившия министър Цветанов, Цацаров каза, че чака експертиза от Великобритания, като нейното заключение ще определи какво ще бъде естеството на обвинението.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети