Шефът на Областната дирекция по храните: В детските градини в Дупница няма хляб, малчуганите карат на боб и леща

DenNews.bg
28.11.2013
размер на текста:

Първан Дангов

Има ли хляб и основни хранителни продукти за детските градини в община Дупница? По този въпрос днес директорът на Областната дирекция по храните Първан Дангов и община Дупница влязоха в спор. Според информацията, която Дангов имал, от понеделник в детските градини не е доставян хляб, а децата карали основно на боб и леща заради липсата на основни хранителни продукти на складовете на кухните.
Според Дангов, който е общински съветник в местния парламент, проблемът е финансов и кметът Чимев и неговият екип трябвало час по-скоро да си признаят това и да предложат на сесия гласуването на кризисен бюджет, а не да се държат така безотговорно. Дангов дори обвини и съветниците от Обединен демократичен блок, който по думите му не е нищо повече от един "реаним

Крум Милев

аторски блок", че вместо да предлагат за решаване важни проблеми, тръгнали да предлагат и щат за омбудсман на общината.
Според Дангов, за да се излезе от кризата с доставката на хранителни продукти с детските градини, трябва да се прибегне и към увеличаване на дневната такса, която сега е 1,80 лв. за храноден.
От общината изразиха учудване от твърденията на Дангов. Пред медиите с изказване излезе ресорният заместник-кмет Крум Милев. На пресконференция той обяви, че нито един от директорите на детски градини в общината не му се е оплакал, че съществува проблем със снабдяването с хранителни продукти от страна на фирмата-доставчик. „Димар” ООД. Само в 1-2 детски градини на привършване било млякото. Но призна, че общината е в затруднено финансово състояние и че има проблем с изплащането на фактурите , но той не бил чак толкова голям, че от фирмата да преустановят доставките на хранителни продукти. Милев гарантира, че децата се хранят както трябва при спазване на всички изисквания. Според Милев Дангов, който прави подобни твърдения, е по-добре да си върши своята работа и да съблюдава за това да се спазва Наредба № 9 за здравословното хранене на децата.Що се отнася до твърденията на Дангов, че кметът и неговия екип се държали безотговорно, Милев заяви, че били просто смешни.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети