Пламнал американец потърси помощ в църква и уби пастор

DenNews.bg
28.11.2013
размер на текста:

Странен инцидент, който все още не е намерил своето обяснение доведе до смъртта на американски пастор. Мъж с горящи дрехи, разпознат като криминално проявения Джон Стърнър, нахлу в жилището на енорийския пастор в Епископалната черква в град Оушън в щата Мериленд, крещейки за помощ. Стърнър предизвикал пожар в сградата и вместо да намери спасение за себе си причинил и смъртта на пастор Дейвид Дингуал. Той е починал в болница, след като се е надишал с дим и горещ въздух, опитвайки се да спаси компютъра си на втория етаж на горящата сграда. Диндгуъл е бил в несвяст, когато огнеборците го открили на втория етаж.
Доброволка в черквата е със сериозни изгаряния, защото Стърнър я прегърнал и подпалил дрехите й. Жената, чието име не се съобщава, в момента се лекува в болница в Балтимор.
56-годишният Стърнър е починал на мястото на инцидента от получените рани. Все още не е ясно как мъжът с дълго криминално досие се е запалил. В миналото Стърнър е бил арестуван за нападение, обир с взлом, вандализъм. Бил е осъждан за притежание на наркотици и пиянство на публично място.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети