Корейци спират Ели Василева за националния отбор

DenNews.bg
27.11.2013
размер на текста:

Южнокорейският Хюнгкук Лайф Пинк Спайдърс (Инчхън), където играе Елица Василева не пуска дупнишката волейболистка за лагера на националния отбор на България. По план “лъвиците” се събират на 19 декември за подготвка за световната квалификация, която е в началото на януари. Тогава в “Арена Самоков” нашите приемат Чехия, Словакия и Беларус в битка за една виза за Световното първенство. В офиса на БФВ има писмени запитвания за три състезателки да закъснеят за лагера, като в това число влиза и Василева. Другите две са Христина Русева и Емилия Николова, които се състезават в италиански отбори.
“Няма да правим компромиси с никого, интересите на България и националния отбор са над всички. Селекционерът Марчело Абонданца бе в София за един ден, обсъдихме ситуацията и сме категорични - на 19 декември всички момичета трябва да са в Самоков. Италианците са домакини на Световното, нямат квалификации и си позволяват такива неща. Нека те си отложат мачовете...”, обясни помощник треньорът Димо Тонев, цитиран от Топспорт.
Междувременно Управителният съвет на БФВ утвърди предложеният от селекционера на мъжете Камило Плачи разширен състав на националният отбор за подготовка и участие в световните квалификации в Чехия. В списъка място намира и либерото на Марек Юнион-Ивкони Мартин Божилов, който е единственият представител на родния шампион. На челна позиция естествено е и дупничанинът Цветан Соколов.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети