Няколко фирми искат запор на сметките на ЦСКА

DenNews.bg
27.11.2013
размер на текста:

Напрежението в ЦСКА нараства с всеки изминал ден. Фирмите, чакащи пари от клуба бързат да осъдят "червените" и на момента да поискат запор на сметките, пише "7 дни спорт". Надеждата им е и малкото пари, чакани от тях, да отидат за изчистване на задълженията.
Миналата седмица "ПФК ЦСКА" ЕАД е получил нови три уведомителни писма, че частни съдебни изпълнители, представляващи солидни фирми, са запорирали сметките на клуба. Преди това още 5 такива писма изправиха косите на “спасителите” Александър Томов и Алаксандър Тодоров. Това практически означава, че лицензът отново е поставен на карта. Ако до март, когато стартира процедурата по новото лицензиране, ЦСКА е под запор, клубът ще трябва да бъде изхвърлен от "А" група. За запорирането е уведомен и финансовият отдел на БФС.
В централата са предупредени, че всички пари, които има да се плащат на ЦСКА, трябва директно да се превеждат по сметките на фирмите, чакащи такива от “червените”. Става дума за 7-цифрена сума.
Освен това и в момента "армейците" са във финансов колапс. В клубната каса няма нито лев, което поставя отбора в унизителното положение да няма 30 хил. лева да си плати глобите към БФС. Заради това "червените" са заплашени от отнемане на точки.
Наскоро пък ексадвокатът на ЦСКА Радостин Василев разкри, че най-лошото за клуба тепърва предстои. “Армейците” са занемарили разглеждането на дела с играчи и мениджъри за неизплатени пари и рискуват натрупването на нови и нови дългове.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети