Създадоха поредната федерация по щанги

DenNews.bg
26.11.2013
размер на текста:

Създадена бе нова федерация по вдигане на тежести, но този път не е следствие на вътрешна битка у нас - казва се Европейска конфедерация по вдигане на тежести (ЕКВТ) и в нея членуват само страни от Европейския съюз. Сред 28-те държави учредителки е и България, като президентът на родната централа Неделчо Колев влезе в Управителния съвет, пише „Труд”. За шеф на ЕКВТ бе избран французинът Марк Андрио, председател на френската централа.
"Тази организация не е алтернатива на Европейската федерация, идеята е да прави свои състезания и да помага за развитието на нашия спорт - разясни Колев по телефона от Рим, където бе заседанието на представителите на националните централи. - Новата конфедерация на Европа е под егидата на Международната федерация, която бе изпратила свой представител. Тук се отдаде почит на починалия наскоро бизнесмен Младен Мутафчийски, който бе в управата на нашите щанги."
Първите състезания на ЕКВТ са планирани за догодина, като ще бъдат само за юноши и девойки до 20 години. След това се предвижда организирането и на европейски първенства за мъже и жени.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети