Отец Паликарски победи некоректен наемател и на втора съдебна инстанция

DenNews.bg
26.11.2013
размер на текста:

Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски победи и на втора инстанция некоректен наемател, отказал да плаща дължимият си месечен наем към Църковното настоятелство на храм „Св. Георги Победоносец”.
В продължение на три години, от 1 август 2010 г. до 1 февруари тази година, ЕТ „Евгени Кацарски Дебром” престанал да внася месечния наем от 350 лв. за ресторанта си в парцела на централния храм, без посочена причина за това.
Окръжен съд-Кюстендил потвърди присъдата на Районен съд-Дупница, с която Кацарски е осъден да заплати на Църковното настоятелство 10 500 лв., както и сумата от 1 470 лева разноски по делото.
Договорът за наем между Църковното настоятелство и ЕТ „Евгени Кацарски Дебром” е сключен през 1999 г. и продължен с анекс.
„Явно в един момент наемателите се бяха договорили да не плащат повече наем, взимайки църквата за благотворително дружество. Осъдих и други от търговците за това”, коментира отец Паликарски.
Присъдата на Окръжен съд, с която се потвърждава решението на Районен съд-Дупница може да бъде обжалвано пред ВКС в едномесечен срок.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети