8 г. затвор за майка от Сопот, убила извънбрачното си бебе

DenNews.bg
22.11.2013
размер на текста:

8-годишна ефективна присъда, с първоначален режим „строг”, постанови Окръжен съд – Пловдив за майка, обвинена в убийството на новородения си син. Съдебният състав наложи тежкото наказание въпреки искането на Окръжна прокуратура за условна присъда.
33-годишната Юлияна Илинова е от Сопот, омъжена е и има две деца на 13 и на 4 г. От делото става ясно, че тя е криела бременността си до края, тъй като детето е плод на извънбрачна връзка. Правила е опит да го махне в четвъртия месец, но аборт тогава не е разрешен.
Когато е наближил срокът на раждане, е отишла в частна клиника в Пловдив. Момченцето е родено по оперативен път на 14 юни 2012 г. и в първите три дни майката е отказвала да го види и да го кърми.
Тя е направила опит да го остави за осиновяване, но процедурата изисква и съпругът да подпише отказ от родителски права, а това щяло да издаде тайната ѝ.
На 18 юни майката помолила да донесат детето, през нощта притиснала силно главичката му към себе си и я държала така, докато то издъхнало.
Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство. Подсъдимата е признала фактите и обстоятелствата по обвинението и наказанието в този случай се налага под предвидения минимален размер.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети