Чужденците в Левски вдигат бунт за пари

DenNews.bg
22.11.2013
размер на текста:

Снимка: Блиц

Сложна ситуация се оформя в лагера на Левски. Чуждестранните футболисти в отбора са отказали да получат заплатите си. Играчите взеха възнагражденията си за септември на 13 ноември. Това се случи точно преди дербито с ЦСКА, като имаше известно забавяне. Заплатите обаче бяха орязани с по 30 процента заради слабото представяне на тима от началото на сезона. Към момента на плащането, както и няколко дни след това легионерите са отказали да вземат заплатите си, въпреки че са били няколко пъти увещавани от ръководството, пише „Тема спорт“. Смята се, че причината е именно наложената санкция, която е максимално позволената според Кодекса на труда.
За да предприемат тази стъпка вероятно състезателите са били подучени от техните мениджъри. Чужденците претендират за пълните си възнаграждения, а в ръководството на Левски се надяват ситуацията да се разясни в следващите няколко дни.
Иначе от “Герена” вече си признаха, че изпитват финансови затруднения. Директорът, който отговора за тази част - Константин Баждеков няколко пъти заяви, че едва ли има клуб, който да няма трудности и с раздразнен тон каза: „Когато има забавяне в Левски е събитие.“ Напоследък информациите за криза при “сините” са все по-чести. Говори се за трудности със заплатите на футболисти и служители, както дори за застой на строежа на Сектор "А" на стадиона. От клуба обаче упорито отричат подобна криза и твърдят, че всичко е наред...
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети