Полицейска акция в Дупница провери готовността на шофьорите за зимата

DenNews.bg
21.11.2013
размер на текста:

Полицейска акция провери готовността на шофьорите в Дупница да посрещнат зимата-най-рисковият за възникване на инциденти на пътя сезон.
Операцията на улица „Цар Освободител”, която се проведе днес, е част от цялостната акция “Зима 2013”, провеждана всяка година от от 5 до 25 ноември на територията на цялата страна.
При такива тематични акции пътните полицаи имат право да спират и проверяват шофьорите и автомобилите, дори и да не са в нарушение. Това обяснение е нужно на фона на промените, който дадоха увереност на шофьорите, че няма да бъдат спрени за проверка, ако не са в нарушение.
В акция „Зима” се извършват засилени проверки по отношение на изправността и готовността на превозните средства за експлоатация в есенно-зимни условия. Набляга се върху състоянието на сигнализацията, светлинните уредби, гумите, спирачните устройства, както и грайферите на гумите Проверява се и какви документи носят водачите.
Такава операция ще се проведе скоро и на главен път Е-79 по метода “широкообхватен контрол”, който е ефикасен и се е наложил в страните в Европа, посочи Румен Точев, началник на КАТ-Кюстендил. При този метод всеки служител е с конкретни функции, като така се проверява по-голям брой автомобили.
В рамките на акция “Зима” от РУП-Дупница и представители на общината ще извършват оглед на най-невралгичните места от уличната мрежа, където има най-засилено пешеходно движение, около кръстовища, автобусни спирки, в близост до училища.
Точев посочи още, че на територията на областта стационарна камера за следене на пътната обстановка има само на Е-79 в село Мурсалево, но мобилни камери има в почти всички автомобили на Пътна полиция.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети