Променят вота за “Златната топка”, шансовете на Роналдо се увеличават

DenNews.bg
21.11.2013
размер на текста:

Световната футболна централа (ФИФА) реши да удължи периода за гласуване за носителя на “Златната топка” за 2013 година, съобщава Гол.бг. Досегашният краен срок бе 15 ноември, който изтече и практически всичко бе решено. Този срок обаче бе преди решителните баражи за класиране на Световно първенство, в които участваха двама от големите претенденти - Франк Рибери и Кристиано Роналдо.
В тях най-вече представянето на Роналдо бе впечатляващо и с общо четирите си гола той сам класира Португалия за Мондиала. Това обаче щеше да е без значение за гласуването за “Златната топка”.
Сега ФИФА удължи периода до 29 ноември. Освен това от ФИФА ще разрешат на вече гласувалите, които логично са огромната част, да променят вота си, ако са размислили.
Както е известно, право на глас имат капитаните и треньорите на националните отбори, както и специални акредитирани представители от медиите.
Смята се обаче, че причината за удължаване на срока не е, за да се включат баражите на националните отбори, а много малката активност сред гласуващите. Така авторитетът на наградата е щял да бъде леко накърнен. Затова удължаването с допълнителните две седмици има за цел да се съберат максимален брой гласове.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети