София под блокада от „доволни”

DenNews.bg
20.11.2013
размер на текста:

Няколко протеста, все от „доволни”, ще блокират центъра на София днес.
За 11 часа е разрешен протестът на Ранобудните студенти. Те ще тръгнат от Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, за да стигнат до парадния вход на Народното събрание. Искането е ясно-оставка на правителството.
За 11:15 часа е обявено началото на националното протестно шествие-митинг на КНСБ. То ще започне от централата на организацията на пл. „Македония", ще продължи по бул. „Христо Ботев", бул. „Ал. Стамболийски" до пл. „Света Неделя", а оттам – по бул. „Цар Освободител” до НС. По пътя шествието ще спре пред Министерството на здравеопазването и пред Министерския съвет.
В 12 часа на паркинга на северната дъга на храм-паметника „Св. Александър Невски” пък ще има протест на таксиметрови шофьори. За целта ще пристигнат протестиращи от Пловдив и Смолян. Те ще преминат пеша по ул. „Оборище”, ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Дондуков” до пл. "Независимост" и обратно, но без да блокират движението.
Исканията им са колите им да не се сменят на 10 години, да бъде въведена еднаква минимална тарифа за всички фирми и шофьорите да не се явяват на психотест всяка година, а само в началото на кариерата и при тежки нарушения. Все още не е известно дали към шествието им ще се включат таксиметрови шофьори от София. Протестът трябва да приключи до 15 ч.

Лидерът на движение „България без цензура” Николай Бареков пък заплаши, че ако не бъде допуснат до заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента, ще има окупация на президентството.
КСНС започва в 14 ч.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети