Убиха агент по сигурността на летище в Лос Анджелис

DenNews.bg
02.11.2013
размер на текста:

Федерален агент по сигурността е бил убит и няколко други хора ранени при стрелба в на международното летище в Лос Анджелис, информира Би Би Си.
От администрацията на летището обявиха официално, че при стрелбата са ранени трима нейни служители по сигурността, единият от които- 39-годишният Херардо Ернандес-смъртоносно.
Заподозреният-23 -годишният Пол Антъни е ранен от полицията и задържан .

Стотици полети в цялата страна са били засегнати от инцидента.
Стрелецът успял да влезе в един от терминалите, "извадил пушка от една чанта и започнал да стреля безразборно.След това той влязъл в зоната за проучване за сигурността и продължил стрелбата.

" Както можете да си представите , голям хаос се създаде по време на инцидента ", обяви пред журналисти шефът на сигурността на летището.

 

Част от американското министерство на вътрешната сигурност , Transportation Security Administration е създаден след 11-и септември, за да да подобри сигурността на летищата. Критиците обаче твърдят, че със своите 50 000 служители агенция е неефективна и дори противоконституционни
Въвеждането на скенери за цяло тяло на летищата се възприема от мнозина като високо натрапчиво.
Срещу TSA има хиляди оплаквания за неучтивост , закъснения при контролно-пропускателни пунктове и повреда на багаж по време на скрининга
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети