Камикадзета окървавиха посолството на Иран в Бейрут

DenNews.bg
19.11.2013
размер на текста:


Най-малко 22-ма души са убити, а 95 са ранени при две експлозии до иранското посолство в ливанската столица Бейрут, съобщиха световните информационни агенции.
Ливанската медия „Дейли Стар" съобщава пък за най-малко 25 загинали и повече от 150 ранени, позовавайки се на силите на реда.
Тази сутрин експлозии разтърсиха столичния квартал Джанах, където предимно има шиити от ливанската групировка „Хизбула". Едната от бомбите е взривена до голяма черна врата на иранската мисия, нанасяйки щети върху триетажната сграда на посолството.
Източници уточниха за ливанската медия, че по първоначална информация са замесени двама атентатори-самоубийци, като единия е бил пеши, а другият е използвал автомобил, натъпкан с бомби. Бомбите са взривени в Бир Хасан в рамките на две минути.
Телевизията на „Хизбула" Ал-Манар съобщи, че секунди преди колата-бомба да бъде взривена, атентатор-самоубиец на мотор се е самовзривил. Огромен кратер се е образувал при една от експлозиите, който е в резултат на взривената кола.
Атентатите са извършени около 9:30 часа тази сутрин.
Източниците поясняват, че иранското културно аташе Шейх Ибрахим Ансари и двама ирански цивилни граждани са сред загиналите, а няколко души от охраната на посолството са пострадали.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети