Ранобудните свиха окупацията на Ректората

DenNews.bg
18.11.2013
размер на текста:

Вратите на Софийския университет "Св. Климент Охридски" отвориха за първи път от три седмици днес. Окупацията на Ректората остава, но само частична, за да не се пречи повече на учебния процес.
Ранобудните студенти пуснаха колегите си и преподавателите да посещават лекции, като остана окупирана само 272-ра аудитория. Решението е взето след продължително обсъждане през целия ден в неделя. Ранобудните ще продължат да бъдат активни участници в протестните действия, пише БГНЕС.
Междувременно български студенти от различни университети в чужбина подкрепят ранобудните си колеги в България. Студенти се снимат със знаците на окупаторите и с плакати с надпис „Оставка!" от различни точки на света.
Инициативата е продължение на #ДАНСwithme World, където българи в чужбина протестираха срещу властта.
Видео, което разказва за протеста на студентите у нас и за подкрепата на колегите им в чужбина, обикаля социалните мрежи. Автор на идеята е Николай Николов, докторант в Лондон. В знак на подкрепа студенти, които учат в чужбина, се снимат в университетите си с отличителните знаци на Ранобудните. Акцията бързо набира сили и във фотоалбума вече има снимки от над 40 университета, информира bTV.
Тази сутрин студенти от НАТФИЗ участваха в пореден флашмоб. С противогази те играха на дама и гоненица пред парламента, като идеята беше да покажат, че живеем и се развиваме в токсична среда.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети