Ексдепутатът Гущеров повежда дупнишкия лъч към протеста на ГЕРБ в Пловдив

DenNews.bg
14.11.2013
размер на текста:

Ексдепутатът Емил Гущеров, местното ръководство на ГЕРБ и общински съветници от партията ще поведат дупнишкия лъч към антиравителствения протест, който ще се проведе в Пловдив в събота.
Както вчера ви информирахме, бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се закани на „неестествената Тройна коалиция” да покаже какво е протест. Борисов прикани всички симпатизанти на партията и онези 1 милион и 100 хиляди гласоподаватели, направили ГЕРБ първа политическа сила на последните избори, да се присъединят към протеста с искане за незабавна оставка на правителството „Орешарски”.
Мотивът за партийния митинг бе обяснено от Борисов с това, че е време и членовете на ГЕРБ да изкажат недоволството си от управлението и от създаването на неестествена Тройна коалиция между ДПС, БСП и Атака. Според него партийният митинг ще сложи и край на спекулациите, че ГЕРБ стои зад гражданските протести през последните 4 месеца и плаща на студентите, за да им чупят главите, каквито разпоредби са разпратени вчера до депутатите и ръководството на БСП от централата. Скандалният e-mail за наизустяване бе оповестен от сайта Биволъ, а в него се указва на червените да пуснат тезата, че студентът със окървавеното лице, чиято снимка обиколи световните медии, „не е добре с главата”. С милиционерски език се прокарва и тезата, че студентите и протестиращите граждани са платени, а специално на бъдещите актьори от НАТФИЗ са им обещани по 500 лв. от ГЕРБ, ако пострадат от полицейските палки.
Мястото на протеста на ГЕРБ нарочно е изнесено извън столицата, за да не се смесва с гражданския протест.
Членовете и симпатизантите на ГЕРБ в Дупница ще се съберат пред местния партиен офис около 8 часа и ще пътуват към Пловдив с личен превоз.  Ще има и автобуси, огранизирани от централата на ГЕРБ.
„Не е нормално от БСП постоянно да обвиняват ГЕРБ, че стои зад гражданските протести. Защо февруарските протести бяха наричани социални, като по места бяха предвождани от съветници и депутати от БСП. Забравихме ли, че в Дупница начело беше лидерът на БСП Станислав Павлов и общинските съветници, а протестът бил граждански. Как така?”, коментира Гущеров.
Той призова всички симпатизанти на партията да вземат участие в съботния протест в Пловдив.
„Ако хората са доволни, че бъдещите поколения ще плащат едни временни популистки решения за вдигане на пенсиите и Коледни надбавки, ако хората са доволни, че ни принуждават да напуснем родината-нека си останат у дома. Но ако виждат, че на това управление трябва да бъде сложен край нека протестират”, каза още бившият депутат.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети