Студентите правят от загражденията пред НС Стената на „Пинк Флойд”

DenNews.bg
13.11.2013
размер на текста:

Огражденията днес са по-масивни. Захванати са и към паветата.

Студенти облепят издигнатите нови подсилени заграждения около Парламента с листове, на които са изобразени тухли, правейки аналог със Стената на Роджър Уотърс от „Пинк Флойд”, предаде БЛИЦ.
Песента на „Пинк Флойд” е емблема на борбата срещу тиранията, а самият Уотърс, както е известно, изписа ОСТАВКА, на сцената на концерта си в София.
Около 11 часа студентите тръгнаха от Софийския университет към сградата на Парламента и изпълниха площада и улиците. Тухличките, с които младежите облепят стената символизират още и желанието им депутатите да бъдат тикнати в затвора, заради което протестиращите започнаха днешната си атака с призиви: "Затвор!".
На огражденията са изрисувани и със свитата в юмрук ръка, която се превръща в символ на протестиращите студенти и граждани и се забелязва по знамена и тениски от дни.
Сутринта бе арестуван мъж, който хвърли яйца по Парламента. Около Народното събрание има силно полицейско присъствие, а зоната за сигурност е разширена. Вътре депутатите заседават, като темата е приемането на държавния бюджет.
Тази сутрин много от депутатите предпочетоха да дойдат на работа с таксита и служебни бусове.
Около храма „Св. Ал. Невски” има и контрапротестиращи. Има сведения, че към антиправителствения протест днес ще се присъединят хора от страната.
В кулоарите на парламента експремиерът Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ ще организира протест с искане за оставка на правителството в Пловдив в идната събота.
От трибуната бе прочетена декларация от опозицията, спечелила властта на изборите, като от ГЕРБ осъдиха насилието над младежите през вчерашния ден.
За управляващите обаче студентите са „ултраси”, „голи глави-най-опасните в страната”.
Това Борисов коментира, като попита дали и възрастните хора и журналистите, който са били блъскани и удряни от полицията са ултраси.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети