Тотална окупация в Софийския университет

DenNews.bg
11.11.2013
размер на текста:

Софийският университет вече е под тотална окупация. Вериги и катинари заключиха двора на ВУЗ-а, а журналисти, администрация и преподаватели вече не се допускат.
Ранобудните студенти са решили късно снощи да направят тотална окупация и вече достъп до сградата имат само преподаватели, които подкрепят протеста им. До момента администрацията осигуряваше минимално функциониране на институцията докато трае студентският протест.
До решението се стигна, след като вчерашният многохиляден протест "Поход на справедливостта" не доведе до оставката на премиера Пламен Орешарски.
Окупацията ще продължи до напускането на властта, категорични са ранобудните студенти.
На протестът снощи, 150 ден на антиправителствените демонстрации. се стигна до кратък сблъсък между протестиращи и полицаи. Малко след 21 часа група недоволни се опита да премине през огражденията пред парламента.
Акцията доведе до засилване на полицейското присъствие в периметъра около Народното събрание. След краткия конфликт, кордонът от полицаи беше разпръснат и малко преди 22 часа движението по „Цар Освободител” беше пуснато.
По непотвърдена информация, буйстващите протестиращи са дошли с автобуси от Благоевград. Според участници в протеста това са и хората, които по-рано през деня се опитаха да преминат през огражденията на парламента.
По рано същата вечер пред храм-паметника „Александър Невски” се проведе и концерт в подкрепа на антиправителствените протести и на студентската окупация.
Източник: bTV/ Нова телевизия
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети