Преподавателите Виктория Тошева и Кортеза Петкова с приз „Будител на годината”

DenNews.bg
01.11.2013
размер на текста:

Будителите на годината-Кортеза Петрова и Виктория Тошева. Снимки: DenNews.bg

Преподавателите Виктория Тошева и Кортеза Петкова бяха отличени с приз „Будител на годината” от кмета на Дупница Методи Чимев на тържествена церемония днес. В Деня на народните будители отличие „Будител на годината” получи и художникът и председател на Мъжки хор „Св. Иван Рилски” Димитър Сърбински, който тази година отбеляза 70-ия си юбилей.


За постижения в работата си в сферата на културата бяха отличени и читалищата „Пейо Яворов”-Дупница и „Светлина”-село Бистрица.
 

Кортеза Петкова е дългогодишен учител в СОУ „Св. П. Хилендарски” - Дупница, където преподава хуманитарни науки в продължение на 34 г. Тя бе и зам.-директор на учебното заведение до пенсионирането си преди месец.
Виктория Тошева в момента е главен учител в ОУ „Неофит Рилски”.
В тържествената церемония с вълнуващо изпълнение поздрав към отличените и присъстващите в заседателната зала на община Дупница отправи Мъжки хор "Св. Иван Рилски". Детската вокална група "По- по - най" при СОУ "Св. Паисий Хилендарски" с ръководител Нели Василиева, събра овациите, а вокалната група при ОУ "Неофит Рилски" с ръководител Елка Иванова пя с пълни гърла в чест на отличената г-жа Тошева.
Женското трио „Авлига” към читалище „П. Яворов” се изяви с народна песен.
Тържеството приключи с изпълнение на „Многая лета” от мъжкия хор.
Преди церемонията, кметският екип, общински съветници, представители на партии, граждани и ученици поднесоха венци и цветя на паметника на Христаки Павлович-Дупничанин.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети