Осем конгресмени с белезници на протест във Вашингтон

DenNews.bg
09.10.2013
размер на текста:

Снимка: MCT

Осем американски конгресмени са сред арестуваните по време на демонстрация във Вашингтон в подкрепа на имиграционната реформа.
Десетки протестиращи, които блокираха булевард в подножието на седалището на Конгреса на САЩ-Капитолия, бяха арестувани от полицията. Полицаите поставиха на ръцете им пластмасови белезници, видя журналист от АФП.
Около 10 хиляди души, според организаторите, участваха във вторник в "Camino Americano: March for Immigration Reform" (тълкуван като "Марш за достойнство и уважение към имигрантите", бел.ред.)който в събота вече бе проведен в 160 града в САЩ.
Протестиращите поискаха Конгресът да одобри по-бързо реформата, която ще позволи на 11 милиона нелегални имигранти, в това число 7 милиона мексиканци, да получат временен статут в САЩ.
Сенатът, където мнозинство имат демократите, прие реформата през юни, но в Камарата на представителите, доминирана от републиканците, работи по своя собствена версия. Много републиканци мислят, че версията на Сената е твърде либерална. Източник: /БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети