Съветникът от ГЕРБ Йордан Йорданов за пореден път печели поръчка за милиони от община Дупница

dennews.bg
07.10.2013
размер на текста:

 За пореден път фирма „Автомагистрали Хемус”, в която работи общинският съветник от ГЕРРБ в местния парламент Йордан Йорданов печели апетитна поръчка за милиони левове. Този път той е по-скромен, защото такива са и изискванията за възлагане на обществена поръчка, и ще трябва да дели с местната строителна фирма на Даниел Атарян- „Стройкомерс”, която също за пореден път печели благословията на управляващите от ГЕРБ. Двете фирма се събраха спешно в консорциум „ХемусСтрой”- София, за да получат благословията на комисията.
Това стана ясно днес, след като в Кръглата зала на Община Дупница бяха отворени ценовите оферти за обществена поръчка с предмет: “Строителни и монтажни дейности по проект “Съвременно пространствено оформление и подобряване на зелена градска среда” в централната зона на град Дупница. Председател на комисията е заместник-кметът Красимир Георгиев, а общата стойност на поръчката е 4 698 168,75 лева без ДДС.
Документи бяха подали Сдружение “Дупница 2013”, “Мегаинвест-Холд”ЕООД-Дупница, “Пи Ес Пи” ЕООД – София и Консорциум “ХемусСтрой” – София.
До процедура по отваряне на ценовите оферти бяха допуснати две фирми. “Мегаинвест-Холд”ЕООД-Дупница отпаднаха, тъй като предложения от тях отговорник по контрола на качеството няма изискуемия опит от минимум 3 години. Що се отнася до “Пи Ес Пи” ЕООД – София, предоставения от банката документ за наличен собствен ресурс, не отговаря на изискванията на поръчката.
Сдружение “Дупница 2013” е предложила 3 695 341,57 лева без ДДС (4 434 409,88 лева с ДДС), а “ХемусСтрой” 3 825 078,35 лв без ДДС (4 590 094,02 лв с ДДС). Съгласно методиката на изчисляване на победителя по всички изисквания, със 70 точки победител стана “ХемусСтрой”, докато Сдружение “Дупница 2013” събра 51 точки.
Днес за пореден път се затвърди първенството на Йорданов в класацията за най-много спечелени обществени поръчки. Чрез фирма „Автомагистрала Хемус” успя да спечели доста апетитни суми. Ето и хронологията:
81 820 евро и бе за благоустрояване на пространството между Джамията и галерия „Околийската къща“. То бе по проект по програма „Трансгранично сътрудничество“ между общините Дупница и Крива паланка.
Йорданов оказа натиск върху кмета Методи Чимев и главния инженер на общината именно АМ „Хемус“ да бъде избрана за поръчката за кърпене на дупките в града на стойност 230 000 лв.
АМ „Хемус“ са избрани и за още 2 поръчки – за чистенето на коритата на реките и за ремонт на хижа „Самоковището“.
АМ „Хемус“ бе ангажирана и по проекта за обновяване на центъра на Дупница като подизпълнител на консорциум „Градско строителство“. Стойността на проекта за обновяването на центъра на Дупница „Архитектурно и благоустройствено оформление на широк център на град Дупница“ е 4,3 милиона лева.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети