Парите от банковия обир били в избягалия бивш полицай

Dennews.bg
05.10.2013
размер на текста:

Врачанският окръжен съд остави в ареста 30-годишния Иван Иванов - един от тримата разследвани за въоръжения грабеж на 91 хиляди лева от инкасо автомобил пред банков клон в града, съобщи БНР.
Сред мотивите на съда да потвърди поисканата от обвинението мярка "постоянен арест" за Иван Иванов е богатото му криминално досие с 9 изтърпени присъди за кражби, лошите характеристики и данните, че въпреки постоянната му регистрация в София, той е живеел на различни адреси.
За общодържавно издирване е обявен третият участник Христо Георгиев - бивш служител на 9-о РПУ в София, освободен от системата заради корупция и злоупотреба със служебно положение. По неофициална информация у него е голяма част от откраднатите пари, след като у двамата задържани са открити едва 6 хиляди лева.
Чеири дни след обира на инкасо автомобила пред банковия офис във Враца в официалното съобщение на полицейския бюлетин вече са посочени подробности за кражбата, която е квалифицирана като въоръжен грабеж.
Според разследването той е извършен от 30-годишния Иван Иванов със съучастието на 41-годишния Христо Георгиев, с адрес в София, и 38-годишния Людмил Георгиев, живеещ във Враца.
Те са нападнали охранителя на инкасо автомобила и са откраднали от него чувал с 91 хил. лв. Сумата е оборотът на врачанска фирма. Трябвало тя да бъде оставена за съхранение в нощен трезор.
Пресцентърът на МВР съобщи, че се проверява и дали са спазени изискванията на наредбата за охрана при транспортирането на ценни пратки и товари.
От МВР съобщават още, че 6 хиляди лева от открадната сума са намерени при задържането на двама от извършителите - Иван Иванов и Людмил Георгиев.
Последният е с мярка "парична гаранция" от 1000 лева заради чистото му съдебно минало и съдействието му на полицията при разкриването на случая.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети