Ремонтират мантинела на мост над жп линия в Дупница, отнесена от катастрофи

Dennews.bg
04.10.2013
размер на текста:

Община Дупница започва възстановяване на парапета на моста над ж.п. (при Топлата вода). Причината за ремонтните дейности са няколкото ПТП-та, които разбиха голяма част от парапета и еластичната ограда и съществува реален шанс при ново ПТП да се стигне до сериозни последствия. Ремонтът се очаква да приключи до 11 октомври. Строителните материали и работници са от Община Дупница.
Една от най-разтърсващите трагедии, разиграла се на същия този мост бе катастрофата, при която вторият син на съдения за убийство Росен Васев от Дупница- Филип,оцеля. Жестоката автокаскада стана, часове след като при катастрофа на улица „Св. Иван Рилски” в града загина първородният му син- Мартин Васев.
23-годишният Филип Васев скочи с автомобила си от моста, свързващ промишлената зона с центъра на града, прелетя 30 метра и се заби в сградата на магазина, където преди се помещаваше хипермаркет „Меджико”.
За да прелети 30-те метра, автомобилът се бе движил с около 150 км/час, а по пътя си е скъса мантинелата на моста, което е омекотило удара.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети