От пощ@та: Локва като езеро вдига на бунт кв. „Княжево”

DenNews.bg
04.10.2013
размер на текста:

Снимки: Бисер Христов

Локва с размерите на малко езеро мъчи от години живеещите на улица „Княжевска” в столицата. При всеки дъжд улицата става почти непроходима за автомобилите, а около локвата са натрупани десетки части от преминаващите коли.


В писмо до редакцията на DenNews.bg от Сдружение „Княжево” посочват, че проблемът е хем комичен, хем показателен за държавата ни, но всъщност е просто трагичен, защото въпреки десетките сигнали до Столична община резултат няма.


 

 Всяка година от сдружението сигнализират Столична община, но без резултат.

Но и днес локвата езеро е на обичайното си място, което дори е запечатено като част от облика на града за всеки посетител на Google maps, тъй като локвата си има свой адрес на Google Street View. 
От кадрите е видно, че езерото е факт и при сухо време.

„Фрапиращо е, че това е улицата, която свързва двата големи квартала Княжево и Горна баня. Улицата е единствената между тях и алтернативна на Околовръстен път. Шофьорите са принудени да минават през това езеро, тъй като нямат разумна алтернатива. Неведнъж се е случвало коли да засядат в езерото, тъй като част от електрониката им се е намокрила. Около езерото е пълно с автомобилни части, често се пукат гуми от паветата, с които хората от квартала се мъчат да запълнят огромната яма”, се казва в писмото до редакцията ни.
Всяка година Сдружение „Княжево” изпраща до общината писмо за проблема, но реакцията е нулева.
„А в близост до улицата са няколко детски градини и ясли. Понякога, за да заведеш дете до детската градина, трябва да изминеш няколко километра в задръствания, вместо 100 метра по ул.”Княжевска”. Всички в квартала сме на предела на нервите си и планираме протест пред общината, ако преди зимата проблемът с улицата не бъде решен”, се казва още в писмото на Сдружение „Княжево”.

 

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети