Полицаи убиха жена, атакувала с колата си Белия Дом и Конгреса

Dennews.bg
04.10.2013
размер на текста:

Американските полицаи разстреляха жена, опитала се да преодолее полицейските ограждения и да стигне с колата си то сградата на Капитолия, в която заседават двете камари на Конгреса на САЩ, информира Би Би Си. Освен жертвата, има и двама ранени полицейски служители. Според официалните данни от полицията жената се казва Мириам Кери, на 34 години е, и била с пхисични отклонения в близкото минало.

До стрелбата се стигнало след полицейско преследване. Жената се опитала да премине през охранителни барикади пред Белия дом и след това продължила към сградата на Конгреса, а полицията я подгонила.
Полицай от охраната на Конгреса е бил ранен след като управляваната от жената кола се разбила пред сградата на Капитолийския хълм. Жената не е била въоръжена
"Колата бе преследвана от полицията след като се опита да премине бариера близо до Белия дом, а после се насочи към Конгреса, който е на 2,5 км оттам. Това в никакъв случай не е пътна катастрофа, а дълго преследване на кола", подчерта ръководителката на полицията на Вашингтон Кати Ланиър.
Няколко коли бяха блъснати, полицаи пострадаха и бе направен опит да се премине през два охранителни периметъра, заяви тя.
Инцидентът предизвика затваряне на Капитолия от съображения на сигурност. Белият дом също бързо беше затворен, както и отсечката от авеню "Пенсилвания" пред комплекса.

 

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети