Духът на Чавес броди из метрото в Каракас

DenNews.bg
31.10.2013
размер на текста:

Духът на покойния президент на Венецуела броди из метрото в Каракас. В това е убеден наследникът му и негов доверен човек приживе, настоящият държавен глава Николас Мадуро, след като работници направили снимки на призрака. Мадуро размаха фотографията, на която се твърди, че се вижда образа на Чавес на митинг в Каракас. "Вижте тази фигура, лицето... Снимката е направена от работниците. Чавес е навсякъде", каза Мадуро пред множеството, което прие думите му с овации.
Уго Чавес почина през март след дълга борба с рака и въпреки усилията на кубински лекари да спасят живота му.
Мразен крайно от привържениците си, но обичан безкрайно от последователите си Чавес все още вълнува венецуелците.
Това не е първият случай, в който се твърди, че духът на Чавес е забелязан. През април по време на предизборната кампания Мадуро заяви, че бил видял превъплъщението на духа Командира в "малка птичка". След това по време на няколко от публичните си изяви настоящия президент пресъздаваше трелите на хвъркатото, за да напомня за присъствието на духа на Чавес. Критиците на Мадуро го взеха на подбив заради чуруликането му, но той не обърна внимание на хапливите забележки и призова венецуелците да бъдат "малките птички".
Мадуро не спря дотук с виденията си. През юни заяви публично: "винаги, когато погледна планините край Каракас, виждам Чавес да се появява в тях".
Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети